Relaxarea restricțiilor a fost una dintre temele discutate în cadrul emisiunii ”Ochii pe mine!”. De această dată, invitatul lui Vlad Craioveanu a fost secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Chiar dacă aproape peste tot în lume s-au început campaniile de vaccinare împotriva virusului care a făcut nenumărate victime de la finalul anului 2019, Raed Arafat spune că trebuie să rămânem în continuare precauți.

Acesta subliniază că nu putem spune că totul a revenit la normal. Șeful DSU mai precizează că riscul de contaminare este încă ridicat. Așadar, mai avem de așteptat până scăpăm de restricții.

Raed Arafat a mai precizat că trebuie să respectăm în continuare restricțiile, precizând că doar așa putem menține controlul situației.

„E încă de recomandat să fim precauți și să nu sărim la toate, să spunem totul este normal. Și, atenție, nu este totul normal și riscul de răspândire este încă destul de mare. Și lumea trebuie să înțeleagă că singura modalitate prin care să menținem controlul situației, cât de cât, este prin mască, prin măsurile de protecție, prin distanțare. Astea sunt modalitățile care ne permit să controlăm situația.”, a spus Raed Arafat la emisiunea ”Ochii la mine!”.

Când scăpăm de restricții: Importanța imunizării

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a vorbit și despre importanța imunizării. Acesta a precizat că se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată, notează alephnews.ro.

 „Nu, în momentul în care ajungem la un procent mare din populație vaccinată, acestea poate că intră sub control. Asta este și motivul pentru care se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată.

Suntem la începutul campaniei de vaccinare. România nu stă rău comparativ cu alte țări. Dar suntem dependenți de numărul dozelor care se primesc. Acuma, primim de la Pfizer, urmează să intre dozele de la Moderna și bineînțeles așteptăm autorizarea la Astra Zeneca și Față de Moderna și Pfizer, Zeneca nu are nevoie de condiții de lanț de frig la – 20 de grade cum sunt celelalte două vaccinuri.”, spune secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca