Președintele României, Klaus Iohannis, a mărturisit unde își va petrece sărbătorile de iarnă din acest an. Surprinzător, întrebat în cadrul întâlnirii informale cu presa de la Palatul Cotroceni, despre locația în care își va petrece sărbătorile de iarnă, președintele Klaus Iohannis a fost tranșant. Acesta a mărturisit că „voi sta acasă la Sibiu” unde dorește să se odihnească câteva zile.

Întrebat dacă se va duce să schieze, una din marile pasiuni pe care președintele Iohannis le are, șeful statului român spune că a auzit de la meteorologi că vremea va fi ploioasă, nefiind șanse mari de ninsoare.

Ce a transmis Iohannis la finalul primului mandat

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, un rezumat al realizărilor din primul său mandat de preşedinte, menţionând că cei interesaţi pot consulta documentul amplu pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

“Au fost 5 ani cu provocări majore, dintre care cea mai gravă a fost pericolul ca ţara noastră a fost să iasă de pe traiectoria sa occidentală. Tocmai de accea, cel mai mare câştig al mandatului meu a fost menţinerea cursului democratic şi pro-european al României. În ciuda multiplelor adversităţi politice, am urmărit consecvent şi fără compromisuri obiectivele strategice ale ţării noastre şi am consolidat temelia pe care să ridicăm, în anii care vin, România normală. Mandatul de preşedinte l-am primit din partea cetăţenilor şi de aceea este necesar un exerciţiu de transparenţă cu bilanţul tuturor acestor direcţii şi acţiuni, un bilanţ pe care mi-l asum”, a declarat Iohannis.