Aflat în cadrul unor declarații de presă la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis i-a acuzat pe social democrați de lipsă de responsabilitate. Aceste acuzații vin în contextul în care Partidul Social Democrat a respins OUG pentru majorarea etapizată a alocațiilor copiilor.

„Se vede o totală lipsă de responsabilitate la PSD. Argumentul lor este că nu guvernează şi nu răspund, dar eu cred că fiecare parlamentar răspunde în faţa electoratului pentru ce face el şi ce face partidul pe care îl reprezintă.

Într-o normalitate sau, ca să mă exprim aşa, într-o Românie normală orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetăţeanului şi pentru a rezolva problemele României.

PSD încearcă să complice problemele şi să creeze noi şi noi probleme care altfel nu ar fi existat”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Se dorește majorarea alocațiilor

Șeful statului a subliniat că atât el, cât și Guvernul Orban își dorește ca alocațiile copiilor să fie majorate doar că este necesar să existe destul resurse bugetare pentru acest lucru.

„Trebuie să existe bani. În acest moment bani nu există. Totuşi, Guvernul a venit cu o soluţie prin care se cresc gradual aceste alocaţii.

O respingere nemotivată, populistă, din partea PSD ne arată că PSD nu are nicio treabă cu România, cu românii şi cu bugetul public, PSD are treabă cu propriile manevre electoral-populiste”, a adăugat preşedintele Iohannis.