Mai precis, președintele Klaus Iohannis a spus foarte clar că NU este de acord cu acest fenomen de traseism politic dinspre PSD înspre PNL.

Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu vede cu ochi buni racolarea unor membri PSD la PNL și a spus că personal este împotriva traseismului politic, pe care o califică drept „o boală gravă a politicii românești”.

„Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna şi sunt şi acum împotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boală gravă a politicii româneşti şi ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia”, a spus Klaus Iohannis.

Astăzi, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat miercuri pe liberali că „fură” primari de la PSD și că se folosesc de fonduri guvernamentale pentru a-i șantaja. Simonis susține că în județul Timiș, PNL a racolat un primar PSD care în urmă cu un an spunea despre Klaus Iohannis că „nu este român”.

V-ați apucat de furat primari

„Nu mai furați doar bani v-ați apucat de furat primari. V-ați apucat să furați primari PSD chiar în sediul Guvernului. Ați abandonat promisiunea că nu veți primi traseiști strigată anul trecut pe la toate mitingurile.

Ați transferat primari și din Timiș. (…) Cel mai tare transfer este primarul de la Bethausen. Știți ce spunea domnul Lihoni despre Iohannis acum un an? Citez: „Iohannis nu este român și nu este din rasa noastră”. Acum l-ați luat la PNL. PSD nu i-ar mai fi pus candidați la alegerile locale. Apropo, Iohannis știe despre ăsta?”, a spus Simonis, de la tribuna Parlamentului.

PNL a luat primari de la PSD inclusiv din Teleorman

Liderul deputaților PSD susține că PNL a luat primari de la PSD inclusiv din Teleorman, județul pe care l-a controlat fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

„V-ați folosit de fondurile publice fără jenă și ați transferat primari din toate colțurile țării. Chiar și din teleorman ați transferat primari. Ați transferat primarii lui Dragnea, ați transferat primarii lui Dragnea. Vă plac acum oamenii lui? Nu vă mai deranjează?”, l-a întrebat Alfred Simonis pe Ludovic Orban, prezent la dezbaterile din Parlament.