PSD a luat o decizie incredibilă: nu vrea să mai dezbată moțiunea de cenzură care i-a adus un eșec răsunător. Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marţi, să nu se mai dezbată moţiunea de cenzură în Parlament înainte de o decizie a Curţii Constituţionale. Anunțul a fost făcut de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

„Legat de moţiunea de cenzură, decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură”, a precizat Simonis.

Liderul deputaților PSD a susținut că e prea devreme ca să se aibă în vedere iniţierea unei alte moţiuni de cenzură. În plus, Simonis a explicat că doar cu o zi în urmă a fost confirmată majoritatea pe care PNL cu USR, PMP şi UDMR şi cu alte grupuri parlamentare o au în Parlament.

„Nu s-a discutat foarte mult. Este un mecanism care pune la încercare fiecare partid de opoziţie de fiecare dată. Discutam la o emisiune televizată cu doamna Turcan care întreba cumva cine plăteşte pentru eşecul acestei moţiuni de cenzură. Şi eu am spus doamnei Turcan că dânsa, în calitate de lider de grup, a avut 10 moţiuni de cenzură depuse şi respinse, nu fără cvorum, respinse la vot. Cine a plătit? A ajuns vicepremier doamna Turcan. Deci, până la urmă, este un instrument al opoziţiei, care încearcă să demită un guvern, se creează o majoritate sau nu şi mergem mai departe. Nu trebuie să creăm o tragedie în urma aceste chestiuni. Tragedie e pentru România, dacă doriţi, şi pentru cei care ar fi aşteptat ca aceste decizii să fie luate: de majorare de pensii, de alocaţii şi multe alte decizii, locuri de muncă. Toate aceste lucruri erau importante să le facă un guvern capabil şi eficient”, a precizat liderul PSD.

În opinia sa, cei care clamează un haos în România pe baza faptului că ar fi trecut această moţiune de cenzură mint cu nonşalanţă debordantă.

FOTO: INQUAM/George Calin