Protestele continuă în scandalul momentului

Protestele au loc după ce Robert Mihăiţă Roşu, de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, a fost condamnat la finalul anului 2020 în dosarul cunoscut drept „Ferma Băneasa”.

Este demn de menționat că avocații au pancarte cu mesaje precum „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”, „Garantarea libertății de exprimare”, „Respectarea prezumției de nevinovăție”, „Motivarea hotărârilor la data pronunțării” sau „Alături de Robert”.

Avocatul a primit cinci ani de închisoare

Robert Mihăiţă Roşu a primit cinci ani de închisoare după ce a fost acuzat de procurorii DNA că „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”.

De asemenea, au mai fost condamnate și următoarele persoane:

  • Remus Truică (7 ani de închisoare);
  • Benyamin Steinmetz (5 ani de închisoare);
  • Tal Silberstein (5 ani de închisoare);
  • Prinţul Paul (trei ani şi patru luni);
  • Dan Andronic (trei ani de închisoare cu suspendare).

Uniunea Barourilor despre condamnarea avocatului Robert Roșu

Uniunea Naţională a Barourilor din România a reacționat după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații în dosarul Ferma Băneasa.

Astfel, UNBR califică drept inacceptabilă „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”, potrivit unui comunicat al UNBR.

UNBR anunţă că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar.

„Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

Potrivit avocaţilor, discrepanţa dintre cele două sentințe „indică o slăbiciune a sistemului, cu consecinţe asupra credibilităţii justiţiei, atât în rândul avocaţilor, cât şi a publicului larg”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea