Vremea în următoarea perioadă va fi extrem de schimbătoare. S-a aflat care este prognoza pe următoarele patru săptămâni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în săptămâna Crăciunului, temperaturile vor avea tendința de a scădea ușor în regiunile extracarpatice.

Ulterior, vremea se va înclina spre o temperatură mai ridicată în ultima săptămână din 2023.

Început de decembrie cu temperaturi scăzute

Vremea în săptămâna 4-11 decembrie 2023 va fi rece. Se prevede că valorile termice vor fi puțin mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă. Acest lucru este valabil în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va înregistra un exces ușor în regiunile sud-estice. În restul țării va fi, în general, apropiat de normal pentru acest interval.

Săptămâna 11-18 decembrie 2023 vine cu temperaturile medii mai apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice. În rest, vor fi apropiate de mediile obișnuite pentru această perioadă.

Se anunță ploi de Crăciun

Prognoza privind vremea pentru săptămâna 18-25 decembrie 2023 indică temperaturi medii ale aerului care vor fi, în general, apropiate de normele specifice pentru această perioadă. Este posibil să fie puțin mai scăzute în regiunile extracarpatice.

De altfel, în perioada de Crăciun, se prognozează un deficit ușor în ceea ce privește cantitățile de precipitații în regiunile intracarpatice. În restul țării, se vor înregistra valori apropiate de mediile normale pentru acest interval.

prognoza meteo
Vremea de Crăciun/SURSA FOTO: Dreamstime

Vremea de Revelion va fi un pic mai caldă

Vremea de Revelion va fi ușor mai caldă. Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024 indică faptul că mediile valorilor termice vor fi ușor peste normele specifice pentru această săptămână. Este valabil pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de mediile normale pentru această perioadă, existând posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

Amintim că în perioada care a trecut vremea a fost una destul de instabilă. ANM a emis avertizări în aproape toată țară. S-au dat alerte de coduri, portocaliu și galben. Au fost ploi și vânt puternic. Anterior, a nins din abundență și a fost viscol.