Prognoza meteo ANM Vine prăpădul în România! Când ne vom putea bucura de vară.  

Miercuri vreme se menţine mai rece decât normalul acestei perioade. În nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte și doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La munte se anunţă precipitaţii mixte. De joi, scăpăm de ploi, iar temperaturile cresc în toată ţara.

Prognoza meteo ANM Vine prăpădul în România! Când ne vom putea bucura de vară.  

PROGNOZA METEO MIERCURI

Deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, în cea mai mare parte a țării vremea se va menține rece pentru această dată. Îndeosebi în cursul zilei, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte și doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade în nordul și centrul țării și 23 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade.

BUCUREȘTI Deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, vremea va fi rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va deveni normală termic pentru această dată. În regiunile intracarpatice, precum și în zona de munte, vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial şi, izolat, grindină și cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vântul va avea intensificări mai susţinute la munte, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va deveni caldă în toată ţara, local călduroasă în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 31 de grade. În cursul zilei, cerul va fi variabil, iar în vest și la munte vor fi averse slabe. Spre seară,înnorările se vor accentua, iar în jumătatea de vest a țării și local în rest, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcărielectrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20…30 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice, unde vor fi rafale de 60…70 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 18 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, dar spre seară vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

„Informarea meteo expiră mâine dimineață, iar veștile sunt bune”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena3.
Prognoza meteo ANM Vine prăpădul în România! Când ne vom putea bucura de vară.  

Când vine vara?

Potrivit directorului ANM, vara va începe cu adevărat de joi, 4 iunie.
„Dacă primele zile au fost mai răcoroase comparativ cu un început de lună iunie, lună de vară, începând de joi temperaturile vor fi în creștere, astfel încât să discutăm, mai ales în partea de sud a țării de valori maxime până la 27-28 de grade Celsius, iar weekendul să aducă valori peste 30 de grade în sudul extrem.”, a adăugat Mateescu. Totodată, săptămânile viitoare aduc temperaturi apropiate de normalul meteorologic pentru luna iunie.
Prognoza meteo ANM Vine prăpădul în România! Când ne vom putea bucura de vară.