Yahoo a raportat un avans important al profitului net în cel de-al treilea trimestru, la 6,77 miliarde de dolari, faţă de 296,7 milioane de dolari în acelaşi interval din 2013.

Creşterea semnificativă este susţinută de vânzarea acţiunilor Alibaba din luna septembrie. Atunci, grupul chinez de comerţ electronic a obţinut o sumă record la listarea pe bursa din New York, de 25 de miliarde de dolari.

Yahoo, care a vândut 140 de milioane de acţiuni Alibaba în cadrul ofertei, a obţinut un câştig brut de 9,5 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch. Yahoo a plătit, în 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru acţiunile pe care le deţine în Alibaba.

Compania americană a consemnat o creştere uşoară a venitului total în cel de-al treilea trimestru, de 1%, la 1,09 miliarde de dolari, faţă de perioada corespunzătoare din 2013, se arată într-un comunicat al companiei.

Acţiunile Yahoo au urcat cu 4,8% pe bursa din New York după publicarea rezultatelor, potrivit Bloomberg.

În ceea ce priveşte ultimul trimestru din acest an, compania americană estimează că valoarea veniturilor se va situa între 1,14 miliarde de dolari şi 1,18 miliarde de dolari.