Reprezentanții Consiliului de Administrație al Lactag susțin că singura şansă de salvare a societăţii este restructurarea companiei în contextul procedurii legii insolvenţei prevăzute de Legea 85/2014.

Datoriile companiei faţă de furnizori, bănci, instituţii publice şi datorii salariale restante se ridică la suma de 67,3 milioane de lei din care băncile au 23,4 milioane de lei.

Societatea commercială Lactag a fost înființată în anul 1956 ca întreprindere de industralizre a laptelui. Anul 1962 reprezintă începutul prelucrării industriale moderne a laptelului în județul Argeș, prin punerea în funcțiune a fabricii din Pitești. Lactag funcționează ca societate pe acțiuni din 1991, fiind creata pe structura fostei ICIL Arges inființată în 1962. Din iulie 2012 societatea a trecut sub o nouă conducere, 91% din acțiunile companiei fiind preluate de Robert Iriza și Adriean Asan-Mic.

În anul 2012, odată cu procesul de rebranduire a avut loc și diversificarea gamei de produse. În anul 2013, S.C. Lactag S.A. a intrat și pe piața mezelurilor și a produselor din carne. În luna mai a anului respectiv, compania a achiziționat o importantă fabrica de mezeluri situată în imediata apropiere a Craiovei, în județul Dolj.