Trecerea de la achiziţia şi gestiunea proprie a paleţilor la sistemul de închiriere vizează optimizarea costurilor şi implică externalizarea, către furnizorul logistic, a activităţilor de depozitare, colectare din piaţă, reparaţie şi respectiv a obligaţiilor legale cu privire la declararea şi reciclarea paleţilor utilizaţi.

'Externalizarea gestiunii paleţilor poate diminua semnificativ expunerea fiscală a companiilor care importă sau produc bunuri ambalate. Îndeplinirea responsabilităţilor prevăzute de legislaţie cu privire la ambalajele terţiare din lemn revine integral companiei care oferă paleţii spre închiriere, unic proprietar al acestora', a declarat Gabriel Andronescu, country general manager CHEP România.

Potrivit acestuia, sistemul de închiriere CHEP este un sistem logistic sustenabil. Paleţii circulă într-un lanţ închis şi controlat, sunt recuperaţi din piaţă, reparaţi şi repuşi în circuit, ceea ce reduce semnificativ resursele lemnoase folosite.

Paleţii sunt produşi folosind lemn din păduri sustenabile, certificate FSC şi PEFC, iar resturile de fibre lemnoase rezultate din reparaţii sunt reciclate.

În sectorul FMCG românesc, în peste patru ani de la introducerea modelului de închiriere CHEP, prin reutilizarea în comun a paleţilor şi optimizarea rutelor de transport, s-au economisit cumulat aproximativ 5.600 de metri cubi de lemn şi s-a evitat producerea a circa 6.500 de tone de emisii de CO2 , respectiv a 520 de tone de deşeuri.

CHEP Pooling Services România este subsidiara liderului mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleţilor şi containerelor şi parte a grupului Brambles. Compania deserveşte atât clienţi internaţionali, cât şi producători locali, în principal în domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curăţenie şi igienă personală, băuturi, produse alimentare proaspete şi uscate, ulei şi consumabile din hârtie. AGERPRES