Prințul Philip a încetat din viață săptămâna trecută, la vârsta de 99 de ani. La ceremonia de înmormântare a participat un dric special. Nu mulți știu că acesta a fost conceput chiar de Ducele de Edinburgh. E vorba de un pick-up militar Land Rover.

Sicriul Prințului Philip a fost transportat de la Castelul Windsor la capela St. George de un dric special, un pick-up militar Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green. Acesta a fost modificat atent, la fabrica Land Rover din Solihull, conform dorințelor și indicațiilor Ducelui de Edinburgh.

Potrivit BBC.com, Prințul Philip a început să-și pregătească propriul dric în urmă cu 16 ani, în 2003, când avea 82 de ani. Cum acesta a luptat în Marina Regală (Royal Navy) în cel de-al doilea Război Mondial, prima modificare solicitată Land Rover a fost schimbarea culorii mașinii din „Belize Green” în „Dark Bronze Green”, o culoare specifică vehiculelor militare Land Rover. Apoi, bena mașinii a fost realizată exact după dimensiunile sicriului Prințul Philip, elementele de ancorare și protecțiile din cauciuc fiind montate astfel încât coșciugul să intre la fix.

Prințul Philip a cerut ca dricul să aibă aceste lucruri

Prințul Philip a cerut ca dricul să aibă cabină simplă, jante în culoare caroseriei și grilă frontală neagră. El a mai vrut ca mașina să nu poarte plăcute de înmatriculare.

Prințul Philip a ales Land Rover pentru funeraliiile sale. Era cunoscut faptul că soțul Reginei Elisabeta era un fan al mărcii încă din tinerețe. De-a lungul timpului, acesta a fost surprins de nenumărate ori la volanul diferitor modele Land Rover, iar în urmă cu peste 40 de ani, el a acordat constructorului britanic „Royal Warrant”.

Una dintre ultimele sale experiețe la volanul unui Land Rover surprinse de aparatul foto a fost în urmă cu cinci ani. Aunci, Prințul Philip a făcut pe șoferul pentru Președintele SUA Barack Obama, soția acestuia, Michelle Obama, și, pentru soția sa, Regina Elisabeta.

Sursa foto: Dreamstime