Ilie Marcel Șerbuc este principalul suspect în cazul fetiței de 12 ucise și ascunse în canapea, în Sectorul 4 al Capitalei.

În 2014 el a mai fost anchetat de procurori pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. Ancheta a durat 4 ani, timp în care Șerbuc a fost cercetat în libertate, iar la final acesta a rămas liber.

A fost anchetat timp de 4 ani

Sursă: Facebook

Suspectul de crimă și prima sa victimă s-au întâlnit la sfârșitul anului 2013 și au avut o relație. Fata era în ultimul an de liceu, iar Șerbuc avea 28 de ani.

„L-am cunoscut pe 3 decembrie 2013, pe Facebook. Ne-am împrietenit, am petrecut sărbătorile de iarnă împreună, apoi el a plecat din țară. La sfârșitul lunii ianuarie, s-a întors și într-o noapte, pe la ora 2, a venit la mine acasă și mi-a cerut să merg cu el.

Mi-a interzis să mai iau legătura cu familia și să merg la școală și mi-a confiscat telefonul. După ce doamna dirigintă i-a anunțat pe părinții mei că am absențe, mama a luat legătura cu el și a insistat să merg la școală. Atunci m-a lăsat, dar mergeam numai însoțită de el, pentru că era foarte gelos.

Am fost bătută în fiecare zi. M-a amenințat că o bagă pe mama în scaun cu rotile. După ce am ajuns la ai mei, l-am sunat și i-am spus că totul s-a terminat, că m-am săturat de bătăi și de ceartă.”, a declarat fata poliției. 

Individul a început apoi să o amenințe cu mesaje. Îi cerea să se întâlnească pentru a vorbi. Într-un final, fata a acceptat să vorbească cu el, în speranța ca vor lămuri lucrurile și o va lăsa în pace.„

După ce am ajuns la el, a încercat să mă dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu mine, dar m-am împotrivit și a renunţat. Apoi mi-a arătat o sticluţă, în care mi-a zis că e otravă, și mi-a propus să o bem, pentru că mă iubeşte. Mi-a arătat mesajele pe care i le-am scris, m-a îmbrățișat și mi-a propus să mor în braţele lui”, a declarat fata în plângerea de la poliție.

După aceea, ea a început să plângă, iar Șerbuc s-a enervat.

„M-a lovit cu pumnul în faţă, m-a prins de păr, m-a lovit cu capul de un scaun și apoi m-a strâns de gât. Ca să scap, i-am promis că îl iubesc și că nu-l voi părăsi niciodată, iar el m-a lăsat să plec”, a mai spus fata, potrivit Libertatea.

A fost lăsat în liberate

Pe 31 octombrie 2018, Judecătoria Suceava l-a condamnat la 9 luni cu suspendare. Fata ceruse în instanţă ca Șerbuc să-i plătească 44.000 de lei daune morale și 1.000 de lei daune materiale.

Judecătorul i-a admis mai puțin de un sfert: 8.000 de lei – daune morale și 250 de lei – daune materiale. Într-un final, Ilie Marcel Șerbuc s-a înțeles cu victima, care a retras ulterior plângerea, iar procesul s-a încheiat pe cale amiabilă.

Astfel, Șerbuc a scăpat atunci de închisoare, iar acum este dat în urmărire pentru crimă.