Economistul Adrian Câciu a fost unul dintre primii care a reacționat pe Facebook, după primele declarații făcute luni de Președintele Klaus Iohannis, cu privire la rezultatul alegerilor locale 2020.

Cunoscutul economist s-a dovedit a fi foarte critic la adresa lui Klaus Iohannis, arătând că rezultatul alegerilor parlamentare de duminică demonstrează fără dubiu că ”poporul român l-a trimis la plimbare”.

”A avut tupeul să vă spună că vă confisca votul”

”Hai că tocmai a avut tupeul să vă spună că vă confisca votul și face ce îl taie capul. Deși ieri România i-a dat șah mat. Adică poporul român l-a trimis la plimbare.

Că nu știe aritmetică asta era clar pentru toată lumea. Va avea o viață grea. Nici nu știe cât de grea!

Deși putea să realizeze că a ajuns de la 66% la 25%. Va ajunge la 10%.”, a scris luni după-amiază Adrian Câciu pe Facebook.

”Se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că în urma alegerilor parlamentare se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern, iar peste câteva zile va convoca partidele care se vor regăsi în noul Parlament la consultări.

“Se cristalizează rapid, deja, o coaliţie de centru-dreapta care va putea să propună un guvern de coaliţie. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru România”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că noul Guvern “va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult aşteptate şi de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare şi, cu siguranţă, în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget pentru anul 2021 împreună cu modul în care vor fi atraşi banii europeni”.

Şeful statului a arătat că, potrivit rezultatelor parţiale, partidele de centru-dreapta împreună au obţinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate.

“Pot să vă spun cu toată sinceritatea că acesta a fost obiectivul meu şi din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni. În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri – europarlamentare, referendum, prezidenţiale – PSD poate să rămână în afara deciziei politice”, a punctat Iohannis.

Foto: INQUAM / George Călin.