Peste 2.778 de cadre medicale din spitalele din prima linie COVID au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer BioNTech. Acest număr de persoane a fost înregistrat în primele 3 zile ale campaniei. Dintre acestea, 712 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Printre cei vaccinați s-au înregistrat, în cele 3 zile, și 7 reacții adverse „comune și minore”, potrivit autorităților: două reacții de tip local, cu durere la locul injectării, și cinci reacții generale – două febrile și trei alergice, de tip urticarie.

Primele 3 zile ale campaniei de vaccinare, în cifre:

• Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 712.

• Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.778.

• Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) – 6 reacții comune și minore, dintre care:

• 2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării;

• 4 reacții generale: 2 febrile, 2 alergice de tip urticarie.

• Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

7 reacții comune și minore, dintre care:

• 2 reacții locale cu durere la locul injectării;

• 5 reacții generale: 2 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

Ce se întâmplă în centrele de vaccinare

Autoritățile precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20:00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17:00 – 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul național de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că marți și miercuri vor veni noi tranșe se vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Noile doze de vaccin vor fi transportate în condiții optime.

Așadar, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că marți, 29 decembrie, vor sosi în România 140 de mii de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.
„Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).