Cutremur la nivel local! Primarul unei comune din Prahova a fost reţinut pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Primarul comunei Ciorani şi alte 16 persoane au fost reţinute; procurorii cer arestarea lor preventivă

Este vorba despre Marin Voicu, edilul comunei Ciorani. Dosarul în care acesta a fost reţinut este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020, relatează Agerpres, citând surse judiciare.

Primarul din Ciorani nu este singurul reţinut. Alături de acesta, au mai fost reţinute alte 16 persoane, acestea fiind acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Toţi cei 17 se află la Judecătoria Ploieşti, unde se judecă cererea procurorilor privind arestarea preventivă.

18 percheziţii domiciliare, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului

Miercuri, 9 iunie, au avut loc un număr de 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Ele au fost efectuate de către procurorii PCA Ploieşti, alături de agenţii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale.

15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei având loc în municipiul Ploieşti.

În urma descinderilor ce au avut loc miercuri, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri.

Dosarul vizează alegerile locale din septembrie 2020

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi / formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi / formaţiuni politice”, au precizat reprezentanţii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Sursa foto: Dreamstime