Știați că doar o oră din puterea soarelui depășește cantitatea de energie consumată de 6,8 miliarde de oameni pe an? Realizând puterea pe care o poate oferi soarele, Charles Fritts a construit primele celule solare în anii 1880. De atunci, puterea solară și-a consolidat prezența în ochii publicului și devine, pe zi ce trece, o parte centrală a vieții noastre cotidiene. Logitech a decis să exploateze această sursă de energie, creând prima tastatură solară din lume, Wireless Solar Keyboard K750.
Calculele inginerilor Logitech au scos la iveală o serie de informații despre puterea soarelui, care ne arată lucrurile extraordinare pe care le putem face cu energia economisită dacă ne schimbăm tastatura obișnuită cu una solară.
În primul rând, dacă întreaga lume ar folosi tastatura Logitech Wireless Solar K750, 828 de milioane de baterii AA ar fi economisite în fiecare an. Dacă aceste baterii ar fi dispuse una în continuarea celeilalte, ar înconjura cu ușurință Ecuatorul. În plus, energia salvată ar putea ilumina aproape 4 Turnuri Eiffel pe an, în fiecare an, pe termen nelimitat.
Logitech Wireless Solar Keyboard K750 este disponibilă în România la un preț recomandat de 349 lei.
Alte informații interesante despre tehnologia solară:
•    Dacă întreaga lume ar folosi tastatura Logitech Wireless Solar Keyboard K750, 828 de milioane de baterii AA ar fi economisite anual.
•    Dacă lumea și-ar lua energia electrică doar din puterea solară prin intermediul panourilor solare, doar 0,3% din suprafața uscată a planetei ar fi necesar pentru a oferi cantitatea de electricitate necesară.
•    Energia economisită din cele 828 de milioane de baterii ar putea ilumina aproape patru Turnuri Eiffel pe an, în fiecare an, pe termen nelimitat.
•    Dacă aceste baterii ar fi dispuse una în continuarea celeilalte, ar înconjura cu ușurință Ecuatorul.
•    Numărul de baterii economisite ar putea, de asemenea, să umple suprafața a 785 de terenuri de tenis.
Tastatura Logitech Wireless Solar Keyboard K750 se încarcă singură oriunde există o sursă de lumină – atât lumină solară, cât și lumină ambientală – și rămâne încărcată cel puțin 3 luni în întuneric total.