Prețul carburanților la stațiile peco

Prețul motorinei a înregistrat o nouă scădere pentru a doua zi consecutiv. În paralel, prețul benzinei standard a rămas aproape neschimbat.

Astfel, cea mai accesibilă benzină se găsește la aceeași valoare ca și miercuri. Ea este vândută la 6,50 lei pe litru. Această ofertă este disponibilă la o stație Petrom din București, în zona Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sectorul 5.

În celelalte locații, benzina standard este disponibilă la prețuri cuprinse între 6,52 lei și 7,24 lei pe litru.

În ceea ce privește benzina premium, intervalul de prețuri variază de la 6,96 lei până la 7,31 lei, reflectând o ușoară scădere comparativ cu ziua anterioară.

Unde se găsește prețul celei mai accesibile motorine

Cea mai avantajoasă ofertă pentru prețul motorinei standard este de 7,10 lei pe litru în ziua de joi, în comparație cu prețul de 7,13 lei litrul înregistrat miercuri. Această ofertă se regăsește la o stație Petrom din București, amplasată pe Strada Dr. Herescu Petre, numărul 2A, sectorul 5.

În restul stațiilor, motorina standard este disponibilă la prețuri care variază între 7,12 lei și 7,49 lei pe litru, arată Antena 3.

Joi, prețul celei mai accesibile motorine premium este de 7,46 lei pe litru, în timp ce prețul maxim este de 7,80 lei, ambele înregistrând o scădere comparativ cu perioada anterioară.

În anul precedent, prețul unui litru de benzină standard depășea suma de 8 lei. În același timp, prețul motorinei standard ajunsese să depășească pragul de 9 lei pe litru.

benzinarie
Prețul motorinei a scăzut din nou/SURSA FOTO: Dreamstime

Constatarea Consiliului Concurenței cu privire la prețurile carburanților

Consiliul Concurenței a constatat că prețurile carburanților în stațiile de alimentare urmează o evoluție similară cu cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină, însă cu o decalare de câteva zile. Această concluzie provine dintr-un studiu care reexaminează relația dintre modificările cotațiilor internaționale și ajustările prețurilor la pompă.

Cotația Platts reprezintă un indicator de referință pe piața internațională a benzinei și motorinei. Ea reflectă valoarea determinată de cerere, ofertă și tranzacțiile realizate între traderii de pe piața angro a combustibililor.

Aceste cotații Platts nu sunt disponibile publicului larg. Pe termen lung, ele au tendința de a urma direcția prețurilor barilului de petrol.