Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a aflat marţi că este pozitiv la Covid-19 şi a intrat imediat în izolare, a anunţat forul fotbalistic mondial, în plină recrudescenţă a pandemiei, transmite AFP, după cum precizează Agerpres.

Italo-elveţianul de 50 de ani „prezintă simptome uşoare” şi va rămâne în autoizolare „cel puţin zece zile”, a precizat FIFA într-un comunicat.

„Toate persoanele care au fost în contact cu preşedintele FIFA în ultimele zile au fost informate şi li s-a cerut să ia măsurile necesare”, a continuat organizaţia, condusă din 2016 de Infantino.

Ultima apariţie în public a avut loc cu ocazia summitului organizat de FIFA între 12 şi 16 octombrie, însă toţi cei care au intervenit la acest eveniment au fost audiaţi prin videoconferinţă.

Contaminarea lui Infantino vine în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri în toată Europa, inclusiv în Elveţia, care a fost relativ ferită de primul val, însă ar urma să întărească miercuri măsurile restrictive.

Președintele FIFA, vizat de o procedură penală

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, vizat de o procedură penală pentru întâlnirile sale cu fostul procuror general al Elveţiei, Michael Lauber, a prezentat săptămâna trecută presei din Ţara Cantoanelor versiunea sa asupra faptelor, scrie ziarul Le Nouvelliste.

Infantino a vorbit în premieră în presă despre acuzaţiile ce i-au fost aduse de justiţia elveţiană. Preşedintele FIFA a confirmat că el este cel care a avut ideea unei prime întâlniri cu Lauber, iar Ministerul Public al Confederaţiei Elveţiene (MPC) a pus ulterior la punct detaliile. „Nu m-am gândit niciodată că această iniţiativă ar fi putut fi interpretată negativ”, a spus el.

Infantino a ţinut atunci să-i confirme lui Lauber că doreşte să coopereze sub conducerea acestuia. Infantino a precizat că în momentul alegerii sale ca preşedinte al FIFA, forul fotbalistic mondial era într-o situaţie dezastruoasă şi risca să fie clasificat de justiţia americană ca o organizaţie criminală.

Infantino a explicat că era „de datoria lui” să ia legătura cu procurorul general pentru a-i semnala că FIFA este gata de „a face curăţenie” şi de a adopta reforme.

Întrebat de ce a păstrat atâta timp tăcerea, oficialul FIFA a răspuns că nici măcar la trei luni de la deschiderea anchetei şi după mai multe cereri, nu ştie de ce este acuzat. El a subliniat prejudiciile produse de o procedură penală „neîntemeiată”.