Președintele Braziliei a fost internat în spital! Va fi ținut sub observație. În ce stare se află?

Președintele brazilian Jair Bolsonaro s-a internat în spitalul militar din Brasilia și urmează să fie ținut sub observație între 24 și 48 de ore, deși nu neapărat în unitatea medicală, conform unui comunicat al președinției, preluat de reuters.com

De asemenea, sursa menționată arată că șeful statului „se simte bine”. Publicația braziliană Globo relata anterior că Bolsonaro a fost internat pentru teste medicale nespecificate, după ce a suferit dureri abdominale în primele ore ale zilei.

A avut mai multe probleme de sănătate

Amintim că Jair Bolsonaro a avut mai multe probleme de sănătate în ultimiii ani. Acesta a fost rănit grav de o persoană care l-a înjunghiat în burtă în timpul campaniei electorale din 2018.

Mai poi, în iulie 2020, președintele Braziliei s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar nu a avut simptome grave. Totuși, în aparițiile publice din ultimele luni, a fost văzut tușind în mod repetat. Mai recent, a avut mai multe episoade de sughițuri, ceea ce a dus la noi îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate.

Brazilia, răvășită de COVID-19

Amintim că Brazilia, a doua ţară cea mai îndoliată de COVID-19 după Statelor Unite, a depăşit luna trecută pragul de 500.000 de morţi, conform celor spuse ministrul sănătăţii, Marcelo Queiroga, la momentul respectiv.

„500.000 de vieţi pierdute din cauza pandemiei care afectează Brazilia şi lumea întregă”, a scris pe Twitter Marcelo Queiroga, fără a preciza bilanţul ultimelor 24 de ore. Brazilia, ţară cu 212 milioane de locuitori, a cunoscut la începutul anului al doilea val mortal, cu peste 4.000 de decese pe zi. Există temeri că se confruntă cu valul al treilea, numărul infecţiilor cunoscând un nou vârf.

Sursă foto: Dreamstime