Astfel, in Bucuresti au fost depuse 2.348 de cereri de catre persoanele care au avut bonuri fiscale emise pe 7 februarie, cu valori intre 6 lei si 6,99 lei, cele mai multe in Sectorul 6 (512 solicitari), urmat de Sectorul 2 (429), Sectorul 4 (415 solicitari), Sectorul 3 (399 solicitari), Sectorul 5 (338 solicitari) si Sectorul 1 (255 solicitari).

La Administratia Judeteana a Finantelor Publice Cluj s-au inregistrat 1.025 de cereri, in Brasov au fost depuse 888 de cereri, la Iasi – 767 cereri, Hunedoara – 709 cereri si in Constanta – 684 cereri.

Cele mai putine solicitari de revenidicare a premiului la loterie au fost primite de administratiile ANAF din Giurgiu (105), Calarasi (113), Ilfov (150), Mehedinti (154) si Harghita (170).

"In luna iunie 2015 va fi organizata o noua extragere ocazionala, pentru bonurile fiscale emise in lunile aprilie si mai 2015. Precizam ca in luna mai nu a fost programata nicio extragere", a comunicat Ministerul Finantelor Publice la solicitarea MEDIAFAX.

Ordonanta privind Loteria bonurilor fiscale prevede ca prima extragere lunara va fi organizata in luna iulie, la care vor participa bonurile emise in iunie.

Dupa incheierea primei etape a extragerii din 13 aprilie, de revendicare a premiilor, urmeaza ca ANAF sa verifice bonurile fiscale depuse de solicitanti, precum si firmele care le-au emis. Comerciantii trebuie sa aiba inregistrat si in contabilitate bonul fiscal respectiv, altfel bonul va fi invalidat, iar firma amendata.

Permiul total, de un milion de lei, va fi impartit egal la numarul castigatorilor validati de catre inspectorii fiscali. Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, iar plata premiilor se va efecua in maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv pana la 13 iulie.

Finantele intentioneaza sa modifice modalitatea de organizare si selectie a castigatorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri castigatoare.