Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat marți că accesul în baruri și cluburi, redeschise de astăzi, se va face pe baza dovezii vaccinării anti-COVID, iar organizatorii sau agenții economici sunt responsabili să verifice dacă participanții au aceste documente. Românii vor prezenta la intrare dovada vaccinarii, fie in format printat, fie electronic.

Alin Stoica a fost intrebat marti, la Antena 3, cum va fi facuta verificarea persoanelor vacccinate care vor merge in cluburi, discoteci sau la festivaluri.

„Cei care vor să participe la astfel de evenimente trebuie să aibă cu dumnealor dovada vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic, o pot prezenta de pe telefon. Simpla verificare a existenţei acestui document o face persoana care asigură accesul în incintă, adică organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toţi cei care intră posedă un astfel de document şi fac dovada că îl au”, a declarat marți prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Antena 3.

Poliția va face verificări la sânge

Veridicitatea acestuia va putea fi verificată de organele de control. De exemplu, poliţia poate veni într-un club şi să verifice aleatoriu participanţii şi să verifice dacă documentele pe care aceştia le au sunt valabile.

De astăzi, intră în vigoare noile măsuri de relaxare adoptate joi, 27 mai, în sedință de Guvern, care includ renunţarea la masca de protecţie în birourile unde lucrează cel mult cinci persoane, toate vaccinate, redeschiderea piscinelor și a spațiilor de joacă din interior și creșterea numărului de persoane care pot merge la spectacole. Totodată, este permisă desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, în intervalul orar 5.00-0.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului COVID și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea