Vremea a luat-o razna în România şi mai multe zone din ţară au avut probleme serioase din pricina aceasta!

ANM: Cod galben de vânt puternic în România

Peste mare parte din ţară este valabil marţi, 18 ianuarie, un Cod Galben de vânt puternic, potrivit meteorologilor ANM. Codul este valabil în intervalul 08:00 – 20:00.

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte, se arată în atenţionarea publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

Dezastru în multe zone din ţară din cauza furtunilor puternice de zăpadă

Vremea teribilă a făcut probleme mari în România: multe drumuri au fost blocate din cauza viscolului puternic şi a troienelor, iar mii de familii din ţară au rămas fără curent electric.

Din păcate, ninsoarea puternică va continua şi marţi în anumite regiuni.

După ce o furtună puternică de zăpadă a afectat judeţul Alba, mai bine de 2.000 de familii din Apuseni au rămas fără energie electrică. Problemele cele mai serioase au fost semnalate în localităţile Abrud şi Poiana Vadului.

Viscolul şi ninsorile au afectat şi judeţul Cluj. S-a circulat greu pe DN1, în zona Cluj-Napoca, după ce un copac a căzut peste carosabil. Probleme au fost şi pe drumurile judeţene, mulţi şoferi rămânând blocaţi în trafic. Ei reclamă că nu s-a intervenit cum trebuie cu utilajele de deszăpezire pe unele porţiuni de drum, relatează realitatea.net.

Viscolul a creat probleme şi în judeţul Suceava, dar şi pe Valea Prahovei.

Intervenţie cu peripeţii la Rânca

În judeţul Gorj, vântul a bătut cu mai mult de 100 km/h. Autorităţile au închis circulaţia între Novaci şi Rânca, viscolul puternic şi vizibilitatea redusă făcând circulaţia auto imposibilă. Salvamontiştii au trebuit să intervină pentru salvarea unui pacient cardiac din Rânca, totul fiind îngreunat de vântul puternic şi de troiene.

Probleme au fost şi în judeţul Hunedoara. La Lupeni, vântul a luat pe sus acoperişul unui bloc, părţi din acesta căzând peste o maşină parcată în zonă, iar altele peste o linie ferată necirculată.