Plecand de la unele calcule din carte, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a tras concluzia ca povara fiscala cade numai asupra unei parti din economie, cea contabilizata, singura care sustine bugetul. Guvernatorul a apreciat una dintre ideile de baza ale cartii si anume descrierea nivelului real al impozitarii ca fiind extrem de ridicat, dar numai pentru cei care platesc.

Transfer de bani pe card
Diviziile internationale de carduri se intrec in servicii suplimentare si oferte avantajoase pentru posesorii de Visa si Mastercard. Astfel, MasterCard International a introdus pe piata din Europa programul MasterCard MoneySend. Prin acest program este oferit un serviciu de transfer de bani pentru persoane fizice, ce furnizeaza bancilor o retea de transfer de bani intre conturile de card. Serviciul poate fi folosit atat pentru transferul intern de bani, cat si pentru cel extern, dar este si in conformitate cu regulile privind initiativele de combatere a spalarii banilor. Pe de alta parte, Visa International CEMEA incheie un parteneriat cu British Telecom pentru dezvoltarea de noi retele cu performante sporite in procesarea tranzactiilor. Reteaua va furniza o noua platforma de transport, care va conecta toate bancile membre Visa, permitand totodata si dezvoltarea rapida de noi servicii.

Dobanzi mai mici la creditele HVB
HVB Bank Romania a redus dobanzile cu 0,5 puncte procentuale la creditele in euro. Masura urmeaza deciziei Bancii Centrale Europene (BCE) de a scadea dobanda de referinta pentru moneda euro de la 2,5% la 2% pe an. „Dorim sa oferim conditii cat mai bune clientilor nostri si este in spiritul politicii promovate pana in prezent de HVB Bank, de a transfera aceasta scadere a dobanzilor de pe piata internationala catre clientii nostri”, a declarat domnul Helmut Bernkopf, vicepresedinte HVB Bank Romania. Suma minima ce poate fi imprumutata de la HVB pentru creditul pentru locuinte este de 10.000 de euro sau echivalentul acesteia in dolari. Oferta de credite mai cuprinde imprumuturi de pana la 10.000 de euro, destinate consumului, acordate pe perioade de pana la trei ani, si credite pentru cumpararea de automobile. In cazul creditelor de consum, dobanda la euro a scazut la 9,5%, iar cea la dolar se mentine la 9%; in cazul celor destinate achizitionarii de autoturisme, dobanda la creditele in euro a scazut astfel: 9% (pentru creditele pe o perioada de doi ani); 9,5% (pentru creditele pe o perioada de trei ani).

Obligatiuni de sase miliarde lei la Lugoj
Prin BRD-Groupe SociA