Cardurile de energie, valabile până pe 31 martie

Marți, pe 9 ianuarie, Poșta Română a anunțat că perioada de valabilitate a cardurilor de energie a fost prelungită până pe 31 martie 2024.

„Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024!

Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, a transmis instituția pe Facebook.

Potrivit sursei citate, „beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei”.

Cum poți plăti facturile la energie?

Poșta Română a mai transmis că pentru plata facturilor cu cardul de energie, se poate folosi una din cele trei metode deja cunoscute:

  • la orice subunitate a Poștei Române;
  • la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • online, pe site-ul Poștei Române, accesând acest link.

Potrivit instituției, poți economisi timp, dacă ai următoarele documente:

  • Cardul de energie (primit prin Poșta Română);
  • Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului);
  • Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare)”, au anunțat reprezentanții companiei Poșta Română.

Se va acorda ajutor social în 2024

Amintim că recent, a fost adoptat un nou proiect de lege, care propune acordarea unui sprijin financiar în anul 2024. Însă există mai multe condiții pentru a fi eligibil la această asistență.

Indivizii și familiile cu venituri modeste au posibilitatea să primească până la suma de 750 de lei, acești bani fiind destinați pentru achiziționarea și instalarea de repartitoare de căldură în apartamentele din blocuri.

Pentru a fi considerate eligibile, persoanele vulnerabile și familiile cu un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei trebuie să îndeplinească, de asemenea, criterii legate de vârstă, cu o limită stabilită la 60 de ani.

Programul vizează și pe cei care deja beneficiază de cardurile de energie. Aceste carduri pot fi utilizate până în martie 2024. Atunci, suma de 750 de lei va fi încărcată pe aceste carduri începând cu luna aprilie 2024. Mai multe puteți afla aici.