Germania. Autoritățile îndeamnă populația să rămână acasă

Urgia albă face ravagii în Europa. Autoritățile din vestul Germaniei au lansat un apel marți, îndemnând locuitorii să rămână acasă. În același apel, autoritățile au scos în prim-plan pericolul de deces din cauza fenomenelor meteo nefavorabile.

Vremea neprielnică deja are consecințe grave. Două persoane și-au pierdut viața în Germania din cauza condițiilor meteo.

Un bărbt de 71 de ani a decedat în urma unei coliziuni. Presa internațională notează că accidentul, produs în districtul Schwaebisch Hall din Baden-Wuerttemberg, a avut loc după ce șoferul a pierdut controlul vehiculului, intrând pe sensul opus.

Un alt bărbat de 54 de ani a decedat și el tot din cauza unui accident. Tragedia a avut loc aproape de Denzerheide, în Renania-Palatinat.

Problemele cauzate de condițiile meteo din Germania nu s-au oprit aici. O sută de persoane au avut nevoie de ajutor pentru a ieși din mașinile lor în districtul Rheingau-Taunus din vestul landului Hessa.

În apropiere de Linienbad, alte 70 de persoane au rămas blocate în vehicule.

Administratorul districtului a lansat un apel urgent prin care a solicitat oamenilor să rămână în case și să evite deplasările. El le-a recomandat oamenilor să nu meargă nici în pădure din cauza riscului de accidente cauzate de crengi rupte și căderi de copaci.

Serviciul german de meteorologie a prognozat continuarea ninsorilor și a poleiului în multe landuri federale. Potrivit serviciului meteo, condițiile meteo nefavorabile vor persista și în zilele următoare.

ninsoare
SURSA FOTO: Dreamstime

Ninsori abundente în estul Europei

Cel puțin trei persoane au murit în urma ninsorilor abundente și a viscolului puternic care au lovit țările din Europa de Est în weekend, forțând închiderea drumurilor naționale, arată The Independent.

Sute de orașe și sate au rămas duminică fără electricitate, în timp ce primul val de frig important al sezonului s-a răspândit în România și Republica Moldova, determinând o declarație de urgență în Bulgaria.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Republica Moldova a murit duminică după ce vehiculul în care se afla a derapat de pe șosea și s-a izbit de un copac, au anunțat autoritățile. Șase accidente rutiere legate de vreme au fost raportate până în jurul prânzului.

„Facem apel repetat la șoferi să nu pornească la drum cu mașini neechipate și să circule cu viteză redusă”, a declarat poliția moldovenească într-un comunicat pe Telegram. Aceasta a avertizat împotriva conducerii „fără o necesitate urgentă”.

În România, au fost emise avertizări meteorologice de culoare roșie în județele din estul țării, Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. În aceste zone vântul a atins și 100 km/h.

Mai mult de 1.000 de localități, majoritatea din nord-estul Bulgariei, au rămas fără electricitate, a declarat premierul Nikolay Denkov.

În Bulgaria, două persoane au murit în accidente rutiere și 36 au fost rănite în timpul furtunilor din weekend. De asemenea, vântul puternic a închis drumuri, a provocat accidente de circulație și întârzieri în timpul călătoriilor și a doborât copaci și linii electrice, a declarat Denkov.