"În niciun caz nu e o formă perfectă. Doar Dumnezeu ar putea face o formă perfectă a Codului", a spus Victor Ponta. Premierul îi acuză pe liberali că blochează reducerea taxei pe valoare adăugată şi a unor accize, informează digi24.ro

În urmă cu două zile, președintele Klaus Iohannis a declarat că propunerea de Cod fiscal este un lucru interesant ca exercițiu teoretic, dar nu și ca exercițiu practic. Președintele a mai spus că proiectul dă bine la imaginea guvernului și că, pe ansamblu, toate propunerile sunt luate din programele PNL sau ale sale. În plus, s-a arătat nemulțumit și de decizia unilaterală a guvernului de a renunța la acordul cu FMI.

Mai multe detalii despre declarația lui Klaus Iohannis citiți aici

„Pe ansamblu, toate propunerile sunt luate din programele PNL sau ale mele. E foarte frumos să spui electoratului: Nu mai plătiți impozite, benzina. Dar apare o problemă în buget, înseamnă că nu mai finanțezi școlile, spitalele. Aceste lucuri trebuie făcute după analize serioase, nu într-o lună”, a declarat Iohannis, întrebat dacă este fezabilă propunerea Guvernului privind modificarea Codului Fiscal.

„Voi face toate eforturile ca acest Cod să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamenare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă, la un moment dat, se bochează politicianist de către PNL sau de către altcineva”, a declarat Victor Ponta.

Citiți și:
Vâlcov admite: IMM-urile fără salariați, penalizate de noul Cod Fiscal

Proiectul Codului Fiscal: Se vor plăti impozite şi pe terenurile de sub clădiri

Ponta: TVA scade la 20% de la 1 ianuarie 2016

Citiți și:

Toate persoanele fizice care realizează venituri vor fi obligate la plata CAS şi CASS. Este vorba de 828 mii de persoane în plus

Taxa pe stâlp va fi eliminată din 2016

Impozitul pe dividende va fi eliminat din 2016

CAS va fi redusă din 2017 la angajat de la 10,5% la 7,5%, iar la angajator de la 15,8% la 13,5%