Zong Qinghou este cel mai bogat membru al Congresului şi al doilea cel mai bogat om din China. Are o avere de 10,8 miliarde de dolari, generată mai ales de lanţul său de restaurante, Wahaha Group. Apa distilată produsă de această firmă se găsește peste tot în China, de la Orașul Interzis la Tibet.
Pe lângă afacerile cu băuturi şi alimente, cei mai bogaţi cinci membri ai Congresul au făcut averi în sectoarele auto şi imobiliar.
Pentru a căpăta o imagine și mai clară despre bunăstarea lor, CNN a făcut o comparație între cât câștigă politicienii americani și cât câștigă cei chinezi. Astfel, 60 de membri ai Congresului câștigă cât 600 de politicieni de top din SUA, cum ar fi președintele Barack Obama cu tot Cabinetul său, Cabinet, cei 535 membri ai Congresului American și cei 9 membri ai Curții Supreme. Veniturile lor totale raportate pentru 2010 au fost 4,8 miliarde de dolari, o nimica toată în comparație cu cele 90 de miliarde de dolari câștigate de politicienii din China.  
Chiar şi cea mai bogată persoană din Congresul SUA, arată ca un salariat modest în comparaţie cu bogăţia chinezilor. Darrell Issa, reprezentant pentru California, câștigă anual circa 700 milioane dolari.

China mai are un organism politic în care membrii câștigă similar. Cei 70 de membri ai Conferinţei Politice Consultative a  Poporului (CPCP) au câștigat peste 100 miliarde dolari în 2011.

Aceștia nu se sfiesc deloc să își arate bogăția. Un membru CPCP  s-a afișat cu o geantă Burberry în valoare de 800 de dolari, altul cu o curea Hermes în valoare de 950 de dolari, iar o doamnă cu o geantă Marc Jacobs care costă 10.000 de dolari.
Criticii sunt de părere că Congresul Poporului nu este foarte reprezentativ pentru popor, din moment ce venitul anual pe cap de locuitor este de 2.400 de dolari în China.