Șefii și angajații Poliției Locale Sector 1 și-au pontat peste 50.000 de ore de muncă suplimentare în timpul stării de urgență și alertă de anul trecut. Aceștia au primit aproape 2,5 milioane de lei în mod ilegal, conform primarului Clotilde Armand, după cum transmite Digi24.

Potrivit legii, polițiștilor locali nu li se pot acorda bani pentru orele suplimentare ci doar timp liber. Cu toate acestea, fosta conducere a interpretat legea „după bunul plac” pentru a primi acești bani. Și se pare că cele mai multe ore suplimentare și evident cei mai mulți bani i-au primit șefii, sumele ajungând până la 43.000 de lei pentru opt luni de zile.

Cine a primit cei mai mulți bani?

Potrivit sursei citate, cei mai mulți bani primiți în perioada martie – octombrie 2020 au fost șefii. Cel mai sârguincios a fost chiar șeful Serviciului 2 de Ordine și Liniște Publică. Conform actelor acesta a efectuat 624 de ore suplimentare pentru care a primit 43.168 de lei, adică aproape 5.400 de lei în plus la salariu, în fiecare lună.

Iată mai jos șefii Poliției Locale care au înregistrat record de ore suplimentare în pandemie.

– Șef Serviciu Ordine și Liniște Publică: 624 de ore suplimentare, 43.168 de lei.

– Șef Serviciu: 600 de ore suplimentare, 41.779 de lei.

– Șef Birou Protecția Mediului: 522 de ore suplimentare, 35.715 lei.

– Șef Serviciu Dispecerat: 489 de ore suplimentare, 34.501 lei.

– Director Executiv: 410 ore suplimentare, 32.863 lei.

În total, cei aproximativ 300 de angajați ai Poliției Locale Sector 1 și-au pontat în perioada martie-octombrie 2020, nu mai puțin de 50.392 de ore suplimentare pentru care s-au plătit aproape 2.500.000 de lei, mai precizează sursa citată.

Reacția primarului Clotilde Armand

Actualul primar al Sectorului 1 consideră că totul a fost făcut ilegal și acuză fosta administrație de această situație.

„Pentru ei a fost suficient că vechea administrație a fost de acord, toți acești șefi erau apropiați ai vechii administrații. Faptul că nu era legal, că nu era justificat că era totul discutabil, nu conta. Ce conta era faptul că vechea administrație a spus da, faceți asta și primiți aceste venituri în plus, vă dublați veniturile”, a declarat Clotilde Armand.

De asemenea, primarul Sectorului 1 le-a pus gând rău și angajaților primăriei, pe care îi amenință că nu le va mai plăti salariile dacă nu vor respecta anumite reguli. Aceasta îi acuză că au abuzat de concedii medicale, pentru a lipsi nejustificat de la serviciu.

„De astăzi, toți funcționarii primăriei și din subordonate care nu-și folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezență nu vor mai fi plătiți. E simplu: ești plătit cât muncești. Un alt aspect: am trimis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice și să ne comunice situația celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sunt folosite abuziv. De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze până la ora 14.00. Să se lucreze până la ora 16.30. Așa cum e normal”, a declarat miercuri primarul.

Sursă foto: Dreamstime