Nu i-a plăcut pensia prea mult lui Adrian Anisie, soţul fostului ministru al Educaţiei, Monica Anisie. Fostul comisar șef al Direcției Generale Anticorupție, Adrian Anisie, pensionat devreme, este reîncadrat în muncă de către Adrian Costache, viceprimarul liberal de la sectorul 2, pe poziția de consilier.

Soţul lui Anisie va coordona Poliţia Locală

Din această poziție, va coordona Poliția locală, spun surse din cadrul Primăriei Sectorului 2. Doar doi ani a fost pensionar Anisie. Şi în acest timp a mai fost numit şi șef de către Alexandru Cumpănașu la departamentul anticorupție din cadrul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR).

Totuşi, Anisie nu va face anchete penale. Anunţul a fost făcut de către Costache, conform libertatea.ro. În timpul campaniei electorale, soțul pensionar coordona tot ce mișca în sediul PNL sector 2, conform surselor din partid.

Viceprimarul a negat că numirea lui Adrian Anisie ar avea legătură cu faptul că Monica Anisie este șefa sa pe linie de partid, fiind președintele organizației PNL sector 2, acolo unde viceprimarul este secretar general adjunct.

Înainte de numirea în funcția de consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Anisie a condus Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, structura teritorială a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, de unde s-a pensionat.

Conform informației Curentul.ro, Monica Anisie a făcut lobby pentru ca soțul ei să fie numit șef al DNA.

Fostul comisarul șef al DGA a scăpat de un dosar penal la DNA. Acuzat că și-a falsificat testele psihologice pentru un post de conducere în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne, Anisie a fost scos basma curată, după modificarea legislației primare.

A fost dezincriminat abuzul în serviciu. Mai mult, Adrian Anisie are o firmă privată de investigație.

Recent și-a achiziționat un teren în Valea Doftanei, unde intenționează să ridice un imobil, la subsolul căruia se va construi un poligon de tir, susțin surse autorizate. Acesta este proiectat de către o companie de arhitectură deținută de un fost ofișer SPP, Nicolae Duminică, ex-aghiotant al lui Miron Mitrea, informează jurnalul.ro.