PNL Sector 1 susține că își dorește să facă mai mult în problema gunoaielor din Capitală, însă primarul și aparatul său administrativ sunt cei responsabili cu executarea contractului.

„În contextul crizei gunoaielor din sectorul 1, PNL Sector 1 transmite următorul mesaj:

Stimați cetățeni ai sectorului 1, 

Am primit fiecare mesaj trimis de dumneavoastră pe tema crizei gunoiului din comunitatea noastră. Înțelegem și vă împărtășim frustrarea și dezamăgirea. Suntem profund îngrijorați de această situație gravă, care afectează calitatea vieții și sănătatea publică în sectorul 1. Inclusiv în ultimele zile, PNL i-a atras atenția primarului Clotilde Armand, în repetate rânduri, într-un cadru privat, dar și în mod public, că vom ajunge în acest punct critic.

Ne dorim să putem face mai mult. Însă lucrurile sunt foarte clare: primarul și aparatul său administrativ sunt cei responsabili cu execuția acestui contract, inclusiv cu rezolvarea problemelor apărute. 

Îi solicităm din nou primarului Clotilde Armand să își asume rezolvarea urgentă a situației și să prezinte public soluțiile identificate. PNL a propus de la bun început și continuă să susțină prezentarea pe deplin transparentă a faptelor, a blocajelor și a căilor de rezolvare. Nu vom tolera această situație și nici amenințările și defăimările care vizează Partidul Național Liberal și consilierii săi, transmise cu iresponsabilitate în spațiul public tocmai de cei care ar trebui să găsească soluții, rezervându-ne dreptul să sancționăm în instanță aceste abuzuri”, se arată în mesajul transmis de PNL Sector 1.

Sectorul 1 nu este o groapă de gunoi

Sursa citată mai precizează că Sectorul 1 al Capitalei  trebuie să fie un reper de curățenie și administrație performantă, nu o groapă de gunoi. 

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1 a făcut și el un apel la responsabilitate, asumare, dar și transparență. El a subliniat faptul că cetățenii nu trebuie să sufere, iar legea trebuie respectată cu strictețe.

„Facem un apel la responsabilitate, transparență și asumare. Nu ne interesează cine ridică gunoiul — nici pe noi, nici pe cetățenii sectorului 1. Ne interesează ca cetățenii să nu aibă de suferit, iar legea să fie respectată. Suntem conștienți că bucureștenii din sectorul 1 așteaptă o rezolvare promptă a problemelor lor, nu scandaluri interminabile. Așteaptă soluții serioase, nu improvizații. Echipa PNL Sector 1 asigură în continuare toate părțile implicate de întreaga disponibilitate pentru rezolvarea acestei probleme prin dialog și cooperare”, a spus acesta.