PNL parcurge o criză profundă. A pierdut susținerea unui nume greu: Are probleme de conducere și valori

Declarația acestuia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat la Digi 24 dacă ar mai vota cu PNL în acest moment. Astfel, Valeriu Stoica este de părere că PNL trece printr-o criză „profundă” de conducere, viziune, valori, strategie și tactică politică. Totodată, avocatul spune că nu știe formațiunea va fi capabilă să depășească situația actuală.

„E un răspuns pe care-l dau cu suferinţă: nu, în acest moment nu aş vota cu PNL. Mă întreb dacă PNL îşi va putea reveni din criza pe care o parcurge”, a declarat Valeriu Stoica.

Criza pe care o traversează PNL

De asemenea, fostul președinte al PNL vorbeşte despre criza profundă pe care o traversează liberalii.

„Nu este o criză superficială, este o criză profundă. Este o criză de leadership, este o criză de viziune, este o criză de valori, este o criză de strategie şi chiar şi de tactică politică”, a completat Valeriu Stoica.

Totodată, acesta a subliniat că, de la un partid care a avut totul şi era într-o coaliţie „firească, acum PNL nu se ştie dacă va avea premierul şi se pune problema unei rotative guvernamentale”.

„Nu mai este liderul coaliţiei, PNL va fi vioara a doua (…) Mi se pare că este o gogoriţă rotativa”, a subliniat Valeriu Stoica.

Mai apoi, Valeriu Stoica a fost întrebat și ce părere are despre susţinerea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

„Este singura variantă care poate fi avută în vedere sub aspectul stabilităţii”, a răspuns acesta.

Alianța PNL-PSD, sinucidere politică

Anterior, Dacian Cioloş a scris pe pagina sa de socializare că „pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere”. Din acest motiv, spune el, nu este surprins de „dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR”.

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.