Pfizer/ BioNTech cere să fie extinsă autorizația de urgență!

Cele două companii au transmis recent într-un comunicat că intenționează să facă solicitarea și „altor autorităţi de reglementare din întreaga lume în următoarele zile”, potrivit informațiilor transmise de către afp.com

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, „care au demonstrat o eficienţă de 100%” în prevenirea efectelor negative generate de către COVID-19, subliniază Pfizer/BioNTech.

Răspunsuri consistente de anticorpi

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu „răspunsuri consistente de anticorpi” după injecţii. Vaccinul a fost bine ”tolerat şi efectele secundare au fost în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste între 16 şi 25 de ani, au adăugat vineri Pfizer şi BioNTech.

Acest vaccin este pentru moment autorizat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Copiii sunt mai puţin expuşi la cazuri grave ale bolii iar vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum. Dar reprezintă o parte importantă a populaţiei şi va trebui imunizată cu scopul de a stopa transmiterea bolii, argumentează experţii.

Vaccinul de la Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, a fost primul ser contra Covid-19 aprobat în Occident la sfârşitul lui 2020.

Dezvăluiri din interiorul fabricii BioNTech din Germania

Fabrica Marburg din Germania este prima care a început să producă în masă vaccinul aprobat împotriva coronavirusului care folosește tehnologia ARNm. Aici, ar trebui să fie produse undeva la 625 de milioane de doze de vaccin în acest an, adică aproximativ un sfert din cele 2,5 miliarde de vaccinuri pe care Pfizer și BioNTech le-a promis în 2021.

Producția unuia dintre cele mai inovatoare vaccinuri din lume începe într-o cameră mică, goală, pe un banc de lucru, alături de un suport pentru sticle și un bioreactor. Cu toate acestea, în doar două zile, lotul de 50 de litri de material genetic realizat va fi suficient pentru 8 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirus, scrie Financial Times într-un reportaj realizat în Germania.

În urmă cu doar șase luni, cei 300 de angajați de la această fabrică din orașul german Marburg nu lucraseră niciodată cu acid ribonucleic mesager sau ARNm. Totuși, au dezvoltat anticorpi împotriva cancerului pentru Novartis din Elveția. Apoi BioNTech a cumpărat fabrica pentru a crește producția unuia dintre puținile vaccinuri pe care se bazează lumea pentru a pune capăt pandemiei COVID-19.

Acum, întreaga echipă este instruită în producerea BNT162b, primul vaccin aprobat pentru ARNm, realizat în parteneriat cu grupul farmaceutic american Pfizer.

„Nimeni nu a mai făcut asta înainte”, a spus Valeska Schilling, șeful de procesare al BioNTech. „A fost cu adevărat motivant pentru noi: suntem la marginea științei.”

Deși fabrica produce ARNm rapid, tehnicienii săi trebuie să facă totul încet – nu pot deranja aerul filtrat calibrat care suflă de la tavan la podea. Arată ca niște astronauți, îmbrăcați în costume albastre și cizme antistatice albe. Dacă nu ați fi știut că se află la frontiera nanomedicinei, s-ar putea să crede că sunt îmbrăcați pentru un platou de film science-fiction.

Sursă foto: Dreamstime