Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea este anchetat de către DNA. În urma acuzațiilor ce i s-au adus, Daea a făcut o serie de declarații la Antena 3. Acesta susține că tranzacţiile Caselor de Comert Agroalimentare nu intră în atribuţiile ministerului pe care l-a condus.

În plus, Petre Daea susține că actualul ministru al Agriculturii greșește și caută nod în papură fermierilor români, lanțurilor de magazine românești dar și produselor de la fermieri.

Ce a declarat fostul ministru?

”Ministerul Agriculturii nu face asemenea tranzacţii. Ele nu intră în atribuţiile Ministerului Agriculturii. Ministrul Oros greşeşte şi afirmaţiile acestea sunt extrem de grave, iar a distruge un program cu nodul acesta în papură, sigur că sunt elemente care compun o atitudine împotriva fermierilor români, împotriva lanţului de magazine românesc, împotriva valorificării produselor de la fermierii care nu au această posibilitate”, a spus Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii.

Procurorii de la Parchetul General investighează Casa de Comerţ Agroalimentar înfiinţată de Petre Daea. Ancheta a fost deschisă ca urmare a unei plângeri venite chiar de la ministrul Agriculturii, iar prejudiciul estimat ar fi de un milion de euro.

Prejudiciu de aproape 1 milion de euro

Amintim că Petre Daea, fost ministru al Agriculturii în timpul guvernării PSD, ar fi fraudat statul de aproape 1 milion de euro. Însă, fostul ministru al Agriculturii neagă că la Casa de Comerţ “Unirea” ar fi avut loc vreo ilegalitate şi dă vina pe actualul ministru liberal, care ar dori să-i blocheze acest proiect.

“Atitudinea dumnealui din ultima perioadă şi Corpul acesta de Control care a blocat activitatea mă îndreptăţeşte pe mine să afirm public că doreşte acest blocaj şi iată că a reuşit, căutând şi anume acuze pe care eu le exclud din capul locului”, a mai spus Petre Daea.