Așadar, autorităţile din Norvegia încearcă să dea de urma celor 12 persoane dispărute după masiva alunecare de teren. Printre dispăruți se află și copii, a transmis poliția. Totuși, operațiunea de salvare a devenit tot mai dificilă din cauza ninsorii.

Coordonatorul echipei de salvare Roger Pettersen încearcă să dea de urma dispăruților cu ajutorul unui dispozitiv de captare a undelor emise de telefoanele mobile ale celor dispăruţi. El le-a transmis rudelor să aibă încredere în autorităţi şi să nu sune pe aceste mobile pentru a nu le consuma bateria, potrivit norwaytoday.info.

O echipă suedeză de criză a fost trimisă la Gjerdrum pentru a ajuta la căutarea persoanelor dispărute în zonă, relatează ziarul Aftonbladet.

Ce s-a întâmplat, de fapt

Sute de persoane au fost evacuate și mai multe sunt rănite în urma unei alunecări de teren care s-a produs în localitatea norvegiană Ask. Zeci de case sunt distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis. Echipe de salvatori intervin la fața locului, nefiind încă informații dacă sunt persoane decedate.

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale pe rețelele de socializare, sute de persoane au fost evacuate după ce în zona în care se aflau s-au produs ample alunecări de teren.

Poliția a dat detalii șocante

″Sunt multe case în regiunea afectată″⁣, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei. Pettersen a spus că nu se cunosc deocamdată detalii despre eventuale persoane dispărute şi că nu poate oferi informaţii suplimentare în ceea ce priveşte persoanele rănite.

″Condiţiile sunt dificile. Este întuneric, iar vremea este nefavorabilă″⁣, a spus acesta, dar când se va face mai multă lumină va deveni mai uşor.