Norvegia este în fața unui dezastru de proporții. Sute de oameni au fost evacuați iar mai multe locuințe au fost distruse. Poliția a spus că ceea ce s-a petrecut este un  adevărat dezastru.

Toată situația dramatică a fost cauzată de o alunecare de teren masivă în Norvegia. Sute de persoane au fost evacuate și mai multe sunt rănite în urma unei alunecări de teren care s-a produs în localitatea norvegiană Ask. Zeci de case sunt distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis. Echipe de salvatori intervin la fața locului, nefiind încă informații dacă sunt persoane decedate. Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale pe rețelele de socializare, sute de persoane au fost evacuate după ce în zona în care se aflau s-au produs ample alunecări de teren.

În acest moment, ultimele date indică că mai multe persoane rănite și case distruse. În jur de 500 de persoane au fost evacuate, printre acestea fiind și rezidenții unui azil de bătrâni. Oamenii evacuați sunt cazați într-un hotel dintr-o localitate aflată în apropiere.

Poliția a dat detalii șocante

La fața locului intervin numeroase echipe de la armată, poliție, Crucea Roșie și voluntari. Persoanele primesc îngrijiri la fața locului și apoi sunt transportate la spitalele din regiune. Poliţia descrie incidentul drept un dezastru, a declarat şeful Poliției Roger Pettersen, citat de nrk.no.

″Sunt multe case în regiunea afectată″⁣, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei. Pettersen a spus că nu se cunosc deocamdată detalii despre eventuale persoane dispărute şi că nu poate oferi informaţii suplimentare în ceea ce priveşte persoanele rănite. ″Condiţiile sunt dificile. Este întuneric, iar vremea este nefavorabilă″⁣, a spus acesta, dar când se va face mai multă lumină va deveni mai uşor.

 

Sursa foto: Twitter Nordic_News