Pe data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a denumit oficial epidemia de coronavirus drept pandemie. O săptămână mai târziu, pe 18 martie 2020, Forbes a realizat un top al averii miliardarilor și a înregistrat 2.095 de persoane care s-au calificat pentru lista lor de miliardari mondiali, relatează Unilad.co.uk.

Este greu să ne imaginăm că unele persoane au solduri bancare care depășesc nouă cifre, dar să te gândești că numărul acestora poate fi de peste 2000. În ultimele 12 luni, numărul miliardarilor a crescut la 2.755.  Astfel, 493 dintre aceștia sunt complet noi pe lista Forbes.

Într-un raport publicat pe 6 aprilie, Forbes a menționat că numărul de noi milionari bate masiv recordul anterior,  care era de 290 de noi miliardari în 2015.

La fiecare 17 ore cineva devine miliardar

Rata cu care un om devine miliardar a fost calculată, în medie, la fiecare 17 ore. Asta înseamnă că, la un moment dat, în fiecare zi, în timp ce noi ceilalți coaceam pâine cu banane, cineva devenea miliardar.

Averea medie a noilor veniți este de 2 miliarde de dolari și aceștia au o vârstă medie de 54 de ani. Impresionant este că 84% dintre noii veniți sunt miliardari auto-realizați, ceea ce înseamnă că și-au fondat singuri companiile care fac bani și nu și-au moștenit averea, așa cum este cazul pentru 72% din lista generală.

China a ocupat poziția de lider în topul noilor miliardari, aducând pe listă 205 de persoane, inclusiv Chen Zhiping, președinte și CEO al producătorului de dispozitive vaping Smoore International, care valorează 15,9 miliarde de dolari, și Kate Wang, CEO al RLX Technology, care valorează 5 miliarde de dolari.

SUA s-au clasat pe locul al doilea, întrucât au produs 98 de noi miliardari, printre care binecunoscuții Kim Kardashian West, Tyler Perry și CEO-ul Apple, Tim Cook. Un total de 36 de țări au cel puțin un nou miliardar anul acesta, Germania fiind pe locul trei cu 26 de noi miliardari. Canada și India rămân pe poziția a patra cu 19 fiecare.

Cel mai tânăr adăugat pe listă este Kevin David Lehmann. La doar 18 ani are o avere de 3,3 miliarde de dolari. Acesta este moștenitorul principalului lanț de farmacii din Germania, dm-drogerie markt.