,,Oamenilor le-a plăcut foarte mult”, spune Tracy Keogh, directorul de resurse umane al HP. „Ceea ce căutăm este să aducem oamenii împreună și să-i înălțăm. Este atât de greu să obținem oameni prin această pandemie.”

Acest spirit-rapel, împreună cu nenumărate alte măsuri de bunăstare a angajaților, i-a asigurat Companiei de tehnologie locul 17 pe lista anuală Forbes a celor mai buni angajatori din lume. Forbes a încheiat un parteneriat cu firma de cercetare de piață Statista pentru a compila clasamentul prin cercetarea a 160.000 de lucrători cu normă întreagă și cu jumătate de normă din 58 de țări, care lucrează pentru întreprinderi cu operațiuni în mai multe națiuni sau regiuni.

Sondajele au fost efectuate în mod continuu din iunie până în iulie, iar participanții au fost rugați să evalueze disponibilitatea lor pentru a-și recomanda proprii angajatori, prietenilor și familiei. De asemenea, li s-a cerut să-și evalueze satisfacția față de atitudinea angajatorilor asupra pandemiei de Covid-19 și să-și evalueze angajatorii în ceea ce privește imaginea, amprenta economică, dezvoltarea talentelor, egalitatea de gen și responsabilitatea socială. Lista finală este compusă din 750 de corporații multinaționale și mari cu sediul în 45 de țări.

Statele Unite au dominat lista cu 247 de angajatori, urmată de Europa cu 224 și Asia și Oceania cu 208. Compania Samsung din Coreea de Sud a fost clasată pe locul 1, urmată îndeaproape de American Amazon și IBM la Nr. 2 și, respectiv, Nr. 3. Deloc surprinzător, angajații organizațiilor IT, de software și telecomunicații, ce au fost capabili să meargă la lucru de la distanță, au avut tendința de a evalua atitudinile companiilor lor față de coronavirus mai pozitiv decât lucrătorii din turism și din agrement sau companii de transport. Respondenții din Columbia și Brazilia au fost, de asemenea, mult mai mulțumiți de modul în care angajatorii lor au gestionat pandemia decât cei din Japonia, Singapore, Coreea de Sud sau Italia.

,,Unul dintre rarele lucruri pozitive în criza Covid este faptul că unele prejudecăți legate de munca online s-au diminuat.”, declară Dr. Jochen Wallisch, vice președinte Siemens.

Iată lista primelor 20 de companii care au ajuns în topul Forbes 2020:

 1. Samsung
 2. Amazon
 3. IBM
 4. Microsoft
 5. LG
 6. Apple
 7. Adobe
 8. Alphabet
 9. Siemens
 10. .Bosch
 11. Adidas
 12. Dell Technologies
 13. Nike
 14. Huawei
 15. Accenture
 16. Philips
 17. HP
 18. Cisco Systems
 19. Cognizant
 20. Costco Wholesale