Multe execuţii au fost cauzate de implicarea miliardarilor în mafii sau cazuri de corupţie, potrivit ziarului chinez.

În plus, 26 la sută dintre cei examinaţi (19) au murit de boală, cu o medie de vârstă de 48 de ani (9 dintre ei din cauza unor probleme cardiovasculare, iar restul de cancer).

Ca metodă de sinucidere, miliardarii au preferat, în ordinea semnalată de ziar, să se spânzure, să se arunce de pe o clădire sau în mare, să ia venin sau chiar să-şi dea foc.

Potrivit psihologului Zhang Zhenhuan, “în general, miliardarii au o capacitate mai mare de a înfrunta stresul şi dificultăţile, dar lumea lor interioară este foarte solitară”. “În plus, când au probleme nu caută ajutor psihologic şi încearcă să le depăşească singuri, iar când dificultăţile ating valori extreme îi pot conduce la sinucidere”, a afirmat expertul.

Pe de altă parte, 20,8 la sută dintre miliardari au fost asasinaţi, ca în cazul lui Li Haicang, preşedinte al grupului siderurgic Hai Xing şi vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei şi Comerţului, pe care l-a ucis cu o armă de foc, în biroul său, un prieten din copilărie care considera că nu primise suficientă atenţie.

Unii dintre cei asasinaţi au fost mai întâi sechestraţi, dar plata răscumpărării nu i-a scăpat de la moarte, ca în cazul lui Yun Quanmin, preşedinte al întreprinderii textile Gu Qitai.

 Indicele de mortalitate al acestui grup social a depăşit 0,15 la 1.000 în 2010, ceea ce-l situează într-o grupă de risc apropiată celei a poliţiei, care, cu 0,3 la 1.000, este considerată cea mai periculoasă profesie din China.
 
Raportul concluzionează că, în general, moştenirile materiale ale miliardarilor au creat probleme familiale, mai ales când persoanele decedate avuseseră amanţi sau copii din relaţii extraconjugale.

Potrivit listei chineze Hurun (asemănătoare cu Fortune), în 2010, în China continentală erau 60.000 miliardari, cu 9,1 la sută mai mulţi decât în 2009.
SURSA: Agerpres