Nu este o noutate pentru nimeni faptul că peștele, fie el macrou, somon, crap sau ton, este cel mai apreciat tip de carne. Nutriționiștii au recomandat adesea acest produs alimentar, iar gurmanzii n-au spus niciodată „nu” unui preparat pe bază pe pește, mai ales când a venit vorba despre conserve. Rafturile magazilor se golesc imediat, conservele de ton, de exemplu, parcă sar singurele în coșul de cumpărături al oamenilor.

Cu toate acestea, în ciuda gustului și a beneficiilor sale, conservele de ton au și un impact negativ asupra organismului uman. Consumul excesiv poate cauza diverse afecțiuni, de la o simplă balonare până la toxiinfecție alimentară. Până la urmă, ce e mult strică mereu, nu?

În rândurile următoare, ți-am pregătiti o listă cu efectele negative ale acestui produs alimentar și motivele pentru care este contraindicat. Spor la citit!

Intoxicare cu mercur

Excesurile dăunează sănătății mereu, indiferent de ceea ce alegem să mâncăm. Poate părea greu de crezut, dar chiar și carnea de pește, dacă apare prea des pe farfuria noastră, are un anumit potențial toxic. Această toxicitate provine din cantitatea de mercur care se găsește în fructele de mare și în diverse specii de pești destinate consumului. Dacă mănânci prea mult ton, de exemplu, te-ai putea otrăvi cu diferite cantități de mercur.

Kilograme în plus

Dacă alegi conservele de ton pe bază de ulei, s-ar putea ca papilele tale gustative să fie încântate, însă cântarul… nu va fi de aceeași părere. Tonul conservat în ulei are mai multe calorii și grăsimi. Din această cauză, ar putea duce o la creștere în greutate. Tonul în ulei are 56 de calorii numai pe o singură uncie și două grame de grăsime. Dacă ții la silueta ta, alege să mănânci un astfel de preparat doar în zilele în care mergi la sala de sport.

Balonare

Un element adesea întâlnit în conservele de ton este sodiul, care, în cantități mari, poate duce la balonare. O cutie de ton conține aproximativ un sfert din cantitatea de sodiu pe care un om ar trebui să o consume într-o zi. Exagerarea poate cauza balonare. Fii conștient de cantitatea de conserve de ton pe care o consumi pentru a nu avea un exces de sodiu în organism.