Potrivit datelor Poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 13.700 persoane, cetățeni români și străini şi peste 8.900 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 6.400 persoane și 4.500 de mașini. În ceea ce privește sensul de ieşire, s-a înregistrat un număr de 7.300 persoane cu 4.400 mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 7.500 de persoane şi 5.300 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 3.800 de persoane cu 2.400 mijloace de transport.

Mai mult timp la frontieră

Poliția de frontieră amintește faptul că formalitățile de la graniță necesită mai mult timp, deoarece persoanele trebuie să completeze delarația pe propria răspundere și să efectueze un control epidemiologic.

„Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, arată Poliția de Frontieră.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 16 fapte ilegale (3 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.500 lei. Nu s-a permis ieşirea unui cetăţean român din diferite.