Un oficial ungar a semnalat luni întârzieri la un punct de trecere a frontierei cu România, informează MTI.

Robert Kiss, purtător de cuvânt al consiliului operativ care coordonează combaterea epidemiei de coronavirus în Ungaria, a arătat că s-au raportat mici întârzieri la intrarea transporturilor de marfă din România, prin punctul de frontieră Csanadpalota.

Csanadpalota este corespondent cu punctul de trecere a frontierei Nădlac II, rutier, din judeţul Arad, precizează Agerpres.

Vârful epidemiei în Ungaria

În context, trebuie precizat că experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei de COVID-19 să se producă în Ungaria în ziua de 3 mai.

Premierul Viktor Orban, care a vizitat un spital, a afirmat că, până la acel moment, Ungaria va dispune de 5.000 de aparate de ventilaţie mecanică, faţă de puţin peste 2.000 în prezent.

Ulterior, acest total va urca la 8.000, un număr suficient pentru a trata toţi pacienţii cu COVID-19 care vor avea nevoie de ventilaţie mecanică, a mai spus premierul maghiar, conform sursei citate.

Bilanțul deceselor

Bilanţul deceselor a crescut duminică dimineaţa în Ungaria cu 17 cazuri, majoritatea victimelor fiind vârstnici cu boli cronice.

Totalul deceselor a ajuns la 189, iar cel al infectărilor la 1.916, dintre care 82 înregistrate de la precedenta raportare.

În spitale se află 784 de pacienţi, dintre care 61 sunt conectaţi la ventilatoare, iar 250 de persoane au fost externate după ce s-au vindecat.