Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți acest lucru! Autoritățile nu se joacă

Poliția de frontieră din Austria informează că din ce în ce mai mulți călători sunt prinși cu teste false de coronavirus. Publicația heute.at informează că vânzarea de teste false de coronavirus este în plină expansiune pe piața neagră din Serbia și Bosnia. Sursa anterior menționată mai spune că acestea pot fi vândute în format digital sau chiar tipărite iar prețul unui astfel de test este 40 de euro.

Pentru a-i descuraja pe cei care sunt tentați să cumpere un astfel de test, autoritățile din Austria informează că poliția din Carintia verifică atent toate dovezile. Ei mai spun că există ofițeri de serviciu specializați pe domeniul documentelor falsificate. Potrivit unei polițiste din Austria, ocazional s-a descoperit că data testului a fost modificată sau că testul era fals în totalitate.

Se face închisoare pentru prezentarea unui test fals

Orice persoană care încearcă să călătorească în Austria cu un test fals nu va putea intra pe teritoriul țării. Poliția de Frontieră va semnala probleme autorităților. Având în vedere că este vorba despre un fals în acte, acest lucru se pedepsește cu până la un an de închisoare.

Amintim că, în luna martie a acestui an, Austria a anunțat introducerea unui certificat digital de vaccinare. Acesta va fi un document digital gratuit ce va cuprinte informații despre faptul că o persoană a fost vaccinată, are anticorpi sau că a efectuat un test negativ pentru coronavirus.

Sursă foto: Dreamstime