Dar, spre deosebire de JLTV-urile (Joint Light Tactical Vehicle) standard, aceste JLTV-uri sunt înarmate până-n dinți cu ceva încă nemaivăzut: rachete de 70 de milimetri care până acum nu puteau fi încărcate decât pe elicoptere de atac, scrie NationalInterest.

Rachetele, fabricate de Arnold Defense, și-au făcut debutul în timpul conflictelor din Vietnam și Coreea. De atunci, racheta Arnold Defense și-a făcut intrarea în numeroase conflicte. Dar acum, producătorul rachetelor din St. Louis vine cu o noutate: prin montarea rachetelor pe vehicule militare, dezvoltă puterea aeriană într-o nouă direcție. De la suprimarea zonei aer-sol la focul de precizie montat pe vehicul de la sol.

Detaliile noului pachet de rachete ale celor de la Arnold Defense sunt oarecum secrete, însă compania a dat câteva detalii: „Una dintre cele două comenzi a venit de la USSOCOM, iar cealaltă este de la o unitate specializată europeană.

Numerele, configurațiile și conceptele de utilizare sunt diferite pentru fiecare client, dar Arnold și partenerii lor vor furniza o combinație de sisteme FLETCHER montate pe vehicul (cu 4 runde), așa cum se vede pe afișaj la numeroase expoziții. Potrivit Arnold Defense, racheta ghidată cu laser de 70 de mm are o rază de acțiune precisă de 6 km și o rază maximă de 8 km.

Unul dintre beneficiile evidente oferite de sistemul Arnold Defense este că, în loc să proiecteze de la zero muniția unei rachete de precizie mai mică, sistemul lor de montare a vehiculului e compatibil cu rachetele existente produse de Statele Unite și alte țări.

Sistemul FLETCHER va folosi rachetele APKWS, o variantă de rachetă ghidată cu laser de 70 mm, fabricată de BAE Systems, apreciată pentru că acoperă decalajul dintre rachetele mai mici de 70 mm neghidate și racheta Hellfire mult mai mare și mai puternică.

Deși rămâne de văzut cum va arăta combinația finală dintre FLETCHER sistemul de montare, este clar că grupuri mici din cadrul forțelor de operațiuni speciale vor fi echipate cu arme de precizie care vor oferi avantaje clare față de alte rachete mai mari, cum ar fi Hellfire.