Fostul premier Adrian Năstase compară ideea izolării bătrânilor cu un fenomen care s-a petrecut în Hanoi, Vietnamul de Nord, în urmă cu câteva decenii. Acolo bătrânii erau scoși din oraș pentru a nu afecta imaginea urbei.

Năstase scrie pe blogul personal și despre cum ar putea îmbunătăți Guvernul acest proiect. De la dotarea camerelor de hotel destinate bătrânilor cu niște vizete prin care să primească mâncare până la blocarea dreptului de a vota în toamnă.

Iată ce scrie Adrian Năstase pe blogul său:

”M-am gândit că putem dezvoltă sugestia ministrului Tătaru referitoare la transferarea celor în vârstă de peste 65 de ani în hoteluri, pentru a-i proteja de virus, eventual până la sfârșitul anului. Acestea ar deveni astfel un fel de apart-hoteluri pentru a ajută și industria hotelieră.

Pentru a fi protejați eficient de contactele cu ceilalți, ar fi util că aceste persoane să nici nu voteze în toamna. Astfel, și rezultatul votului ar fi mai echilibrat, țînând seama de preferințele lor, cunoscute, pentru un anumit partid. Iar pentru a nu fi contaminați, ușile camerelor de la hoteluri ar trebui să aibă câte o ferestruică, prin care să le fie adusă mâncarea.

În Hanoi, în urmă cu câteva decenii, se spune că persoanele în vârstă erau scoase din oraș că să nu strice imaginea capitalei. Nu știu unde erau duse. Poate în niște camere de hotel, în afară orașelor.”