Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că până în momentul de față, social-democrații au reușit să strângă 233 de semnături, de când a picat Guvernul Orban. Acesta speră, totuși, să strângă mult mai multe, pentru formarea unui nou Guvern.

„După întâlnirea cu președintele, vom vedea ce decizii vom lua în continuare. Așa cum spune președintele, vom decide pas cu pas și noi. Știți bine, sunt un grup de colegi neafiliați, sunt minoritățile, nu e nimic secret și sper să avem mai mult decât 233 de semnături”, a spus Stănescu, la sediul PSD.

În plus, întrebat dacă a discutat și cu Tăriceanu, Stănescu a afirmat că nu a discutat cu liderul ALDE.

„Dl președinte Marcel Ciolacu discută”, a completat Stănescu.

Remus Pricopie, propunerea PSD pentru șefia Guvernului

Paul Stănescu, a declarat, azi că Remus Pricopie este propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier al României. Secretarul PSD a precizat că în urma discuțiilor, s-au vehiculat mai multe nume, însă Pricopie a rămas cea mai bună variantă. De asemenea, acesta a afirmat că nu a venit cineva cu propunerea, ci pur și simplu s-a ajuns la acest nume.

„A fost o discuție cu foarte mulți colegi de-ai noștri. Sigur, s-au vehiculat mai multe nume și la final concluzia a fost Remus Pricopie. Nu a venit cineva (c.n. propunerea). S-a deschis vehiculând mai multe lume”, a spus Stănescu, la sediul PSD.

De asemenea, Stănescu a fost întrebat și dacă toți parlamentarii PSD îl agreează pe Remus Pricopie. Secretarul a afirmat că „Știți cum e cu agreatul. Sigur că vor fi poziții pro și contra. Suntem oameni, nu gândim toți la fel. Dar dacă majoritatea va decide un lucru, respectăm cu toții. Asta este democrația”.