“Adoptarea ordonanţelor de urgenţă se face şi fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ. Evident că ordonanţele se aprobă sub rezerva includerii observaţiilor Consiliului Legislativ. Asta-i aşa, să mai facă cineva puţină tevatură. Nu ştiu de unde are informaţiile Ponta. Până la urmă toate ordonanţele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Digi24.

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţinuse, miercuri, că din cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern în ultima şedinţă, doar şase au primit avizele necesare, iar celelalte 19 nu ar mai putea să intre în vigoare pentru că Guvernul a fost demis şi decizia este deja în Monitorul Oficial.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul nu a emis ordonanţe care să scape ”puşcăriabilii de la PSD”, ci pentru a rezolva problemele României. Românii nu aşteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb aşteaptă de la Guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României, să rezolvăm problemele pe care le au. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de reglementare al ordonanţelor şi de ce a fost necesar să emitem aceste ordonanţe de urgenţă.

Emiterea acestor ordonanţe de urgenţă s-a făcut în deplină transparenţă şi nu au fost ordonanţe de urgenţă care să scape pe puşcăriabilii din PSD şi sunt ordonanţe de urgenţă care rezolvă problemele României şi ale românilor”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Guvernul Orban a adoptat marţi noaptea 25 de Ordonanțe de urgență, într-o şedintă de guvern maraton, care a ținut de la ora 14 până la ora 23:30.