Simona Halep, trădată de Patrick Mouratoglou? El a fost antrenorul româncei în ultima perioadă a carierei sale, chiar înainte de a izbucni scandalul de dopaj. Prin urmare, francezul a fost învinuit pentru ceea ce i s-a întâmplat jucătoarei noastre de tenis.

Patrick Mouratoglou, despre relația dintre antrenor și jucător

După ceva timp, Mouratoglou a recunoscut că el i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat. Acum, acesta a postat pe rețelele de socializare un video în care explică modul său de a relaționa cu sportivii pe care îi antrenează. Francezul a spus că atunci când jucătorul lui este supărat sau nervos, nu trebuie să aibă și el aceeași reacție. Potrivit acestuia, ar însemna că nu își poate ajuta jucătorul să depășească acel moment.

„A fi emoțional cu jucătorul, nu înseamnă că ești tu jucătorul. Sunt două lucruri diferite. Dacă jucătorul meu suferă, nu sufăr și eu. El este supărat, nu eu. Dacă jucătorul meu este nervos, eu nu sunt nervos. Doar el este nervos. Pentru că dacă sunt și eu nervos, înseamnă că nu îl pot ajuta.

Eu pot să știu ceea ce simte jucătorul meu într-o anumită situație, dar asta nu înseamnă că simt și eu același lucru. Chiar și dacă nu arată ce simte, eu știu, pentru că îmi simt jucătorul. Și este important să îl faci pe el sau pe ea să simtă că voi aveți o legătură, că sunteți împreună în aceeași barcă. Deci fii pe deplin alături de jucător, dar păstrează distanța!”, a spus el pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Poate Simona Halep să scape de suspendare?

Amintim că Simona Halep a primit din partea tribunalului Sport Resolutions o suspendare de patru ani pentru dopaj. La US Open 2022, românca a fost testată pozitiv pentru Roxadustat. Sportiva a făcut însă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, sperând că va obține o reducere a pedepsei.

Potrivit unor surse anonime, apelul depus de avocații ei ar putea fi judecat până la sfârșitul lui februarie 2024. Simona Halep ar putea însă să scape definitiv de suspendare. Aceasta ar putea fi anulată în circumstanțe excepționale, și anume:

Una dintre ele ar fi ca antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, să își asume integral vina. El ar trebui să recunoască că i-a furnizat jucătoarei de tenis suplimentul Keto MCT, fără ca ea să fie conștientă de acest lucru.

În alte condiții, suspendarea ei ar putea fi redusă la doi ani, permițându-i să revină pe terenul de tenis în cazul unei decizii favorabile la apel. Un alt rezultat ar putea fi o cerere din partea Agenției pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru o suspendare de șase ani, similară cu cea solicitată în primul proces. Mai multe puteți citi aici.