De acum înainte, formaţiunea politică se va numi “Reform UK” şi va deveni un partid anti-lockdown, făcând opoziţie la măsurile și restricțiile antipandemice, potrivit BBC.

De altfel, Nigel Farage a criticat dur măsurile de carantină anunţate de Cabinetul Boris Johnson, argumentând că un nou lockdown va duce “la mai mulți ani de viață pierduți prin comparație cu viețile salvate” și că “obținerea imunității de turmă ar fi mai eficientă”.

Partidul Brexit şi-a făcut apariţia pe scena politică din Marea Britanie în 2019, înainte de alegerile pentru Parlamentul European şi a avut ca scop punerea în aplicare a referendumului din 2016.

Acum, într-un e-mail adresat susţinătorilor săi, Nigel Farage susţine că “Brexit-ul a fost salvat”, iar acum “este nevoie să se concentreze pe alte probleme importante cu care se confruntă națiunea”.

Comisia Electorală britanică a primit deja o cerere de schimbare a numelui partidului în “Reform UK”. Liderii partidului susţin că “Guvernul își sapă groapa în ce privește criza COVID” şi “că în loc să își recunoască greșelile, continuă să sape”, notează digi24.ro.

“Trebuie să învățăm să trăim cu virusul, nu să ne ascundem de el”, consideră Nigel Farage.

Obţinerea unei “imunităţi de turmă” printr-o strategie de infectare în masă cu COVID-19 este o teorie care a fost discreditată de majoritatea experților și cercetătorilor.

Ce decizii a luat Guvernul britanic în acest weekend?

Premierul Boris Johnson a anunţat, sâmbătă, că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna viitoare ca parte a eforturilor de oprire a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri.

Magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi puburile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet. Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţământ vor rămâne deschise, scrie Agerpres.

“Mă tem că, de joi, mesajul de bază este acelaşi: rămâneţi acasă, protejaţi NHS (serviciul naţional de sănătate) şi salvaţi vieţi”, a spus Johnson, avertizând că fără măsuri, rata mortalităţii ar putea creşte şi mai mult.

“Crăciunul va fi diferit în acest an, poate foarte diferit, dar speranţa şi credinţa mea sinceră este că, luând măsuri dure, putem permite familiilor din toată ţara să fie împreună”, a spus şeful Guvernului britanic, evocând măsuri similare luate de Franţa, Germania şi Belgia.

Nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul. O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise.