Atac foarte dur lansat miercuri de vicepremierul Raluca Turcan la adresa adversarilor politici de la PSD.

Prin depunerea unei moţiuni de cenzură, PSD amanetează sănătatea publică pentru o mână de voturi, acuză Turcan, care a precizat că, dacă moţiunea va trece, PNL nu se va alătura social-democraţilor într-un Guvern de uniune naţională, aşa cum PSD doreşte să fie până la alegerile parlamentare.

”Rană uriaşă în societatea noastră”

”Dacă trece, vom parcurge etapele post-moţiune de cenzură, însă aici iarăşi nu pot să nu remarc cum unii îşi permit să pună sare peste o rană uriaşă care există acum în societatea noastră şi peste tot în lume, generată de această criză sanitară.

Atunci când vezi nişte oameni care fac eforturi, că găsesc soluţii, că ajută aproape fiecare comunitate, fie că vorbim de angajaţi, de angajatori, de persoane vulnerabile, când vezi că în toată lumea s-a creat o solidaritate indiferent de apartenenţa politică, la noi încearcă să abordeze cu cinism şi pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică”, a spus Turcan, în direct la Digi 24 Tv.

”Alături de PSD niciodată”

”PSD până a ajunge să facă propuneri în materie de guvernare cred că mai are o cale lungă de parcurs pentru credibilizare.

Au lăsat visteria goală, au lăsat România descoperită complet în faţa unei crize de proporţii, au pus gaz pe foc în gestionarea crizei sanitare, au încercat să blocheze acţiunile de gestionare a situaţiei economice printr-un val de populisme în Parlament greu de crezut.

Au majoritate în Parlament, dar această majoritate eu sper să nu se regăsească nici la votul de moţiune, nici la un vot de învestire. Alături de PSD niciodată. Nu se pune problema unei alăturări de PSD. Partidele noastre sunt incompatibile structural la momentul de faţă”, a dat asigurări Turcan.